Ensimmäinen mieleen pompsahtava kysymys peiliin vilkaistessa tuntuu tätä nykyä olevan aina "Kuka toi on?" Ei niin, ettäkö se tyyppi siellä peilissä olisi miksikään muuttunut, tai potisin mitään itseni etsimiseen liittyvää ajanjaksoa... Kyse on nyt lähinnä niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin tuo viisaudenhampaiden poisto. Hirveän yllättävää sinällään, että kun suuhun yhtäkkiä leikellään useamman sentin mittaiset leikkaushaavat molemmille puolille, niin posket tuppaa turpoamaan? Ihme juttu... No, joka tapauksessa poskieni alaosien ja leuan turpoaminen ovat muokanneet kasvonpiirteitäni siinä määrin että muistutan parhaimmillani jotain Hollywoodin vahvemmilla leuanpiirteillä varustettua näyttelijätärtä (ensimmäisenä mieleeni taisi tulla Greyn Anatomiassa näyttelevä Kate Walsh). Hieman epänormaali näky noin peilistä katsottuna kuitenkin, eikä asiaa helpota yhtään se, että vasta maanantaina ennen leikkausta oikomishammaslääkärini kovasti kehui kuinka sirolinjainen ja "epäsuomalainen" leukani oli. Se siitä siroudesta, ainakin hetkeksi.

Kuka haluaa tietää miten itse leikkaus meni? No, jos jotakuta kiinnostaa niin kannattanee käydä kysymässä hammaslääkäriltäni. Itse tiedän vain kaksi asiaa: hammaslääkärini jälkikäteen kertoma "nopeasti ja hyvin sujui" sekä sen, että kun nukutuslääkäri sanoo "Tämä saattaa hieman kirvellä." tarkoittaa se yhtä kuin hivenen käsivarressa tuntuvaa kirvelyä ja .......... Siinä kohtaa ilmeisesti lähti taju, seuraava muistikuva onkin sitten leikkauksen jälkeen herääminen. Helppoa ja tosiaan nopeaa, ajantaju totaalisen hukassa eikä todellakaan mitään tietoa mitä tapahtunu. Mikä lienee hyvä homma, suupielet ja leukojen kiinnityskohdat olivat (ja ovat hieman edelleen) siinä kunnossa että oli taidettu hieman joutua venytteleen suuntaan jos toiseen... Nyt ei sit venytetä ees sen vertaa auki että syötyä sais.

Mutta jooh, homma etenee. Harvahammas tuijottaa peilistä vielä jonkin aikaa, 3 viikon päästä saan jotku ihmeen kumilenkit poskihampaideni ympärille ja siitä viikko eteenpäin niin lykätään rautaa suuhun. Etummaiset ylähampaat saavat sentään jotakuinkin hampaan väriset "palkit" kiinnikkeiksi, eli ei ihan niin mahtipontiselta näytä rautahymy... Ehkä.

Totesin muuten että pillin kautta syöminen muuttaa ruokavalion varsin yksipuoleiseksi. Toisaalta musta on tulossa varsin hyvä pirtelön valmistaja.